Lees meer...


Speech 50 jaar MAVOC Mechelen vzw – vrijdag 12 mei 2023

Beste genodigden, vertegenwoordigers van Volley Vlaanderen provincie Antwerpen, beste leden en ex-leden,

Beste aanwezigen,

Eerst en vooral wil ik Burgemeester Alexander Vandersmissen verontschuldigen, alsook Schepenen Labsir, Vicky Van Marcke en Greet Geypen.

Welkom aan Koen Van Eynde en Lucia Vangramberen van Volley Vlaanderen en Antwerpen.

Tijd voor wat geschiedenis:

September 1972: in Muizen (Mechelen) starten 24 jonge dames met volleybal, in het kader van het “sportjaar voor haar” van het BLOSO, nu Spot Vlaanderen. Zo wordt DAVOK (DamesVolleybalKlub) Muizen geboren.

In 1974 kom ik daar, op vraag van stichtster, wijlen Louisa Dethier, bij als trainer voor één van de damesploegen, die dan ook in de competitie van KKSFB, later VKS Volley en nu Sporta van start gaan.

Tijd voor de heren van MAVOK (MannenVolleybalKlub), het is dan 1977. Actieterrein is dan nog steeds Muizen.

1982: de start van DaMaVolley, fusie van Davok en Mavok, Dames en Mannen Volleybalclub.

36 tornooien in Muizen, de vroegere groentenhallen Zandpoortvest en het Vrijbroekpark (grastornooi op O.H. Hemelvaart).

18 BeachVolleyTornooien in Hofstade met in de beste jaren 70 velden, 1.300 deelnemers per dag.

25 BeachVolleytornooien in Mechelen, met 4 dagen fun op de Mechelse Grote Markt. Eigenlijk 100 tornooien want donderdag en vrijdag bedrijven, zaterdag recreanten en de zondag Provinciale.

Ondertussen hadden we een goede samenwerking en uitwisselingen met Jovoc Leest, het vroegere De Lemmekes, waarvan hier ook zeker een aantal mensen aanwezig zijn en zelfs vandaag nog binnen Mavoc actief zijn.

 

Dit resulteerde in 2000 tot nu toe de grootste, beste en laatste fusie, 400 leden, tot op heden bijna nog evenveel.

Mavoc Mechelen werd de nieuwe naam en in het logo bouwden we de Toren van St. Rombouts. Wij zijn de enige club in de Stad Mechelen met seniors dames en heren /  jeugd meisjes en jongens. Zowel competitie als recreatie en ondertussen ook de G Sport.

Ondertussen spelen en trainen we al die tijd in sporthal Iham, de jongste 8 jaar kwam daar De Plaon bij voor onze thuiswedstrijden.

Over die 50 jaar samen hebben we duizenden spelers en speelsters gehad. Vaak zijn ouders van vandaag ooit bij ons gestart in de jeugd en soms nu nog steeds actief. En naast die spelers en speelsters:  honderden medewerkers en trainers.

September 2022 : 50 jaar en vandaag sluiten we dit feestjaar af.

Dank aan allen die in al die jaren hun beste beentje hebben voorgezet om wedstrijden te spelen en te winnen, en dank aan alle bestuurders, die zorgden voor de vlotte organisatie binnen de club, op alle vlakken en ernaar streefden het voor ieder lid zo aangenaam mogelijk te maken.

Dank aan allen die tijdens een aantal jaren hun kennis en ervaring hebben ingezet, voor de goede werking  in de club.

Daarom zeker dank u, aan al onze trainers van de afgelopen 50 jaar, de scheidsrechters en jeugdscheidsrechters, zaalverantwoordelijken en markeerders.

Proficiat aan onze kampioenen ploegen, hier aanwezig.

Dank aan onze sponsors die het mede mogelijk gemaakt hebben om onze sport te beleven.

Dank aan alle medewerkers van de diverse werkgroepen die de afgelopen 51 jaar het beste van zichzelf hebben gegeven, steeds met de gedachte ten dienste te staan van de leden.

Dank aan alle initiatiefnemers en medewerkers van deze avond. Neem gerust ook een kijkje hierboven in het museum van 50 jaar Mavoc, met heel wat foto’s, clubbladen, truitjes, persartikels, kortom een waaier van 50 jaar.

Voor volgend  seizoen kondigen zich 28 ploegen aan: bij de seniors 9 dames en 4 heren, en bij de jeugd 15 ploegen, waarvan 7 jongens en 8 meisjes.

Ooit las ik ergens, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Laten we daarop verder bouwen voor de volgende decennia.

Voor iedereen nog een mooie avond verder!

Stef